·  TEL. 93 333 99 72 · EMAIL info@santramonnonat.org
 · 

Notícies

4t d'ESO i la CONFINT

18-10-2011

La Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) participa en el procés de la Conferència Internacional de joves Tinguem Cura del Planeta (CONFINT) des del seu començament (gener 2010). El juny de 2010, joves de més de 50 països es van trobar a Brasília per debatre temes sobre medi ambient i canvi climàtic, i d’aquesta trobada, en va sorgir la Carta Internacional de Responsabilitats dels joves.

Al curs escolar 2010-11, i dins del marc dels Fòrums de la XESC i de les jornades de l’Agenda 21 Escolar d’alguns municipis, els joves van relacionar els compromisos recollits en la Carta Internacional amb les actuacions que estan fent als centres educatius. A cada trobada els joves van escollit els centres que els representaran a la II Conferència Catalana que organitza la XESC.

La nostra escola va ser una de les triades.

L’objectiu d’aquesta Conferència serà crear un espai de debat on posar en comú les actuacions que ja s’estan realitzant des dels centres, prioritzar noves accions  i presentar els resultats a les autoritats locals i autonòmiques. Alhora, els joves escolliran els delegats catalans que els representaran a les conferències següents (l’estatal i les internacionals).

La nostra escola junt amb els altres centres que han estat escollits per participar a la II Conferència Catalana realitzaran, durant la tardor 2011, han iniciat un procés de debat previ per:

  • Aprofundir en els compromisos de la Carta i detectar, a partir de les accions que ja realitzem, quins estem assumint.
  • Prioritzar dos compromisos de la Carta Internacional i proposar noves accions que podem fer al nostre centre per assolir-los.
  • Comunicar el resultat d’aquests debats al professorat, a l’alumnat, a les famílies i a l’entorn.

Aquesta és una oportunitat per donar sentit, des d’una perspectiva local i global, a la tasca que fem als centres. La CONFINT segueix una metodologia basada en:

  • L’aprenentatge dialèctic en espais de debat i de presa de decisions i en l’elecció de representants.
  • La identificació de responsabilitats individuals i col·lectives.
  • El compromís d’implementar les accions consensuades.  

Periòdicament us anirem informant dels avanços en aquest bonic i ambiciós projecte on esperem que tots vosaltres ens doneu un cop de ma.

A la pestanya d'AGENDA 21 hi podreu trobar el redactat íntegre de la CARTA DE COMPROMISOS INTERNACIONALS i l'enllaça a un video explicatiu del que és i que es preten a la CONFINT.

Endavant, entre tots farem un món millor on viure-hi!  


Xarxes socials: