Català / Español  ·  TEL. 93 333 99 72 · EMAIL info@santramonnonat.org
Català / Español  · 

Notícies

ESTRENA DEL NOU COMBUSTIBLE

14-06-2017

Alumnes de 361 escoles componen ‘El nou combustible’, a favor dels hàbits sostenibles

600 alumnes participen en l’acte de cloenda del programa Escoles +sostenibles

Formen part del programa Escoles +sostenibles, una iniciativa que va engegar l'Ajuntament l'any 2001 per diagnosticar els problemes de sostenibilitat que té la ciutat i aportar-hi solucions a petita escala. Enguany més del 60 % de les escoles de primària de la ciutat estan implicades en aquesta iniciativa en xarxa que també implica entitats ciutadanes, comerços, empreses o col·legis professionals.

361 centres educatius de Barcelona han participat en els actes de final de curs del programa Escoles + sostenibles. D'una banda, els estudiants de primària han fet una dotzena de tallers adreçats a potenciar el respecte pel medi ambient com ara la construcció d'una cabanya amb canyes de bambú. De l'altra, els alumnes de secundària i batxillerat s'han aplegat a les Cotxeres de Sants per presentar els seus treballs als companys de la resta d'escoles i a continuació s'han manifestat fins a arribar al Parc de l'Espanya Industrial.

Durant tot el curs,  cada centre educatiu ha triat la temàtica específica relacionada amb la sostenibilitat i en paral·lel s'han creat microxarxes per compartir experiències. Així, per exemple, 72 centres educatius s'han implicat en treballs sobre la gestió de residus; 30, en la reducció de la contaminació acústica, i 30 més, en el malbaratament d'aliments. A més, una desena de centres han participat en la tercera conferència estatal de joves "Tinguem cura del planeta".

Durant l'acte de cloenda el grup Xiula ha presentat 'El nou combustible', una cançó que han compost de forma conjunta els alumnes de les 361 escoles que participen en la iniciativa i que pretén ser un himne sobre la necessitat de incloure hàbits sostenibles en el dia a dia.

El programa Escoles + sostenibles va néixer el curs 2001-2002 amb la implicació de 69 centres educatius. Ara ja en són 361, més de 127.400 alumnes i 11.075 professors. Aquest projecte s'emmarca en el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona, una iniciativa que també implica prop d'un miler d'organitzacions com ara universitats, empreses, col·legis professionals, comerços o sindicats.


Xarxes socials: