·  TEL. 93 333 99 72 · EMAIL info@santramonnonat.org
 · 

Notícies

Joves de tot Catalunya debaten sobre problemessòcioambientals i intercanvien accions en el marc del projecteTinguem Cura del Planeta

20-05-2013

Ja tenim la crònica oficial de la trobada.

152 joves de 34 centres de Catalunya van participar a la Trobada Catalana emmarcadaen el projecte Tinguem Cura del Planeta el passat 29 d’abril a l’Escola Pia de Sarrià-Calassanç. L'objectiu de la trobada era elaborar un mapa col·lectiu amb els problemes sòcioambientals identificats per l'alumnat i intercanviar les accions que desenvolupendes dels centres.

Després de l’obertura, a càrrec dels tres delegats catalans que van participar el curspassat en la Conferència a Brussel·les (en Nacho, en Xavi i en Víctor) va seguir unaxerrada de Víctor Viñuales director de ECODES i autor de l’article «Puede un institutocambiar el mundo?» Posteriorment, es van visionar els vídeos que van enviar altresjoves del món sobre les accions que estan desenvolupant en el marc del Tinguem Curadel Planeta.

Després de carregar piles amb l’esmorzar, els joves es van dividir en 4 grups de treball.Sota la premissa de jove educa jove, dinamitzat per 3 facilitadors, l’alumnat va posaren comú les problemàtiques sòcioambientals que havien diagnosticat en els seusmunicipis, i van detectar les semblances i diferències amb els centres propers. Fet això,van debatre sobre diferents estratègies per aconseguir que les accions traspassinl’escala de l’aula o del centre, involucrin més agents i arribin a escala municipal iinternacional.

Abans d’acabar el matí, els joves van reflexionar sobre com han de ser elsrepresentants escollits entre l’alumnat per finalment acabar votant els qui elsrepresentaran en futures jornades d’intercanvi, trobades amb les autoritat. Un total de12 delegats i delegades que seran les cares visibles del compromís dels joves.

A la tarda, els delegats i delegades es van repartir en dos grups per tal de dur a termedues accions comunicatives. Per una banda es van fer unes entrevistes gravades sobreel paper que juguen els centres en el TCP, com encoratjar altres centres i allò quedestacarien de la Trobada Catalana, que servirà per elaborar un vídeo resum de latrobada. Per altra banda, es va realitzar una fotografia col·lectiva del logotip del TCPrealitzada amb guixos de colors i els cossos dels joves.

Durant el plenari, els joves que van ser seleccionats com a delegats van fer la sevaprimera intervenció per lliurar a les autoritats la feina feta i fer un resum del que es vafer durant el matí.

Ara els alumnes, han tornat als seus centres amb el compromís de fer arribar el seumissatge a la resta de companys i companyes.


Xarxes socials: